6 Şubat 2015 Cuma

PELİKAN 4001 MÜREKKEP



PELİKAN 4001 MÜREKKEP





Merhaba,
Bu yazımda pelikan 4001 serisi mürekkepleri değerlendirmeye çalışacağım. Yazılarımda öncelikle çok yaygın olan mürekkeplerden bahsetmek istedim, bunun nedeni koleksiyonuma ilk başladığımda bu mürekkepleri kullanmam ve kalem bloglarında hiç inceleme görememem. 





Pelikan 4001 serisinde 8 farklı renk bulunmakta ve hepsi birbirinden farklı özellikler göstermekte. 4001 serisi için genelde soluk olduğu eleştirisi yapılır. Royal mavi ve siyah dışında bu eleştiriye çok katılmıyorum. Royal mavisinin kumaştan çıkma özelliği de buradan geliyor olabilir, diğer renkleri çıkmıyor. Çok rahat bulunabilmesi ve fiyat/performans açısından çok iyi bir mürekkep olduğunu düşünüyorum. Dolmakalemde herhangi bir tıkanıklığa sebep olmuyor, akıcılığı çok iyi. Suya dayanıklılığı çok kötü hemen dağılıyor ve yazıların okunması zorlaşıyor. Yıllardır piyasada olan bu mürekkeplerin formülünün hiç değişmediği sadece şişelerinin değiştirildiği söyleniyor.




 


Değerlendirme:


Kategori: Günlük Kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 1/5
Renk Kalitesi: 4/5
Kuruma Süresi: 3/5
Fiyat/Performans: 4/5


Bütün serinin renklerinin bulunduğu fotoğraf   http://www.dettoricartolibreria.it/prodotto/inchiostro-stilografico-pelikan/  adresinden alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder