4 Nisan 2015 Cumartesi

AURORA IPSILON DOLMA KALEM/ DOLMA KALEM NASIL YAPILIR?

AURORA IPSILON DOLMA KALEM/ DOLMA KALEM NASIL YAPILIR?


Merhaba bugün bende bulunmayan Aurora markasının İpsilon modelini anlatmaya çalışacağım. Bu kalemle tanışmam Burcu hanım sayesinde oldu. Kısa süreli kullanmış olsamda kalem yazım performansı ile kendini kısa sürede tanıtıyor. 

Aurora ismi Roma mitolojisinde seher tanrıçasının ismiymiş. Astronomide ise kuzey ışıklarına verilen ad. Markanın amblemi yine İtalyan markası olan Fiat marka otomobilin amblemine benziyor.

Kalem öncelikle dış görünüşü ve rengiyle ön plana çıkıyor. Bu seride üç renk bulunmakta ve üç renk de çok canlı renkler, benim favorim bordo renkli olanı. Tutma yerinin üst kısmındaki altın sarısı yer zamanla soyulabiliyor hatta incelediğim kalemde soyulmaya başlamıştı.




İncelediğim dolma kalemin ucu M kalınlığındaydı, yazımı son derecede güzel, hiçbir cızırtı yok, mürekkep çok iyi akıyor. Bu nedenlerden dolayı hızlı ve sorunsuz yazma hazzını size yaşatıyor. Ayrıca bu dolmakalemin ucu ve kapaktaki klips ve yazı kısımları altın kaplama. Kapak kapatılırken bir tık sesi geliyor ve bu kapattığınızdan emin olmanızı sağlıyor. Bu dolma kalem markanın kendi kartuşu ve dönüştürücüsü (pompa) ile kullanılabilmekte. İyi ve kötü özelliklere geçmeden sizlerle markanın bir videosunu paylaşmak istedim. Aslında video kalemin reklamı ya da başka bir şey değil,  genel olarak dolmakalemlerin nasıl üretildiğini gösteren bir video.




İyi Özellikler:


-          Kaliteli ve şık duruyor, çok canlı renklere sahip
-          Kapağı tam oturuyor ve bunu hissedebiliyorsunuz
-          Hem kartuş hem dönüştürücü ile kullanabilmeniz
-          Yazımı çok keyifli ve sorunsuz

Kötü Özellikler:

-          Esnek uç sevenler için uygun bir kalem değil
-          Dolmakalem tutma yerinin üstündeki sarı kısım soyuluyor

Değerlendirme:

Kategori: Orta Seviye
Kalite: 8.5/10
Görünüm: 9/10
Yazma: 9/10
Ergonomi: 8/10
Fiyat/performans: 8/10

Bütün modellerin olduğu resim aurora sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder