5 Haziran 2015 Cuma

RİTTER DOLMA KALEM

RİTTER DOLMA KALEM


Merhaba bu hafta yine pek bilinmeyen ucuz bir dolma kaleme yer vermek istedim. Ritter markası pek bilinen bir marka değil bende bilmiyordum açıkçası. Eski kırtasiyeleri dolaştığımda bulduğum tükenmez kalemiyle aldığım bir kalem.

Almadan önce baktığım tek şey ucunun kalitesiydi. Ucu Alman yapımı ve iridyum metalinden yapılmış. Yazarken güzel ve ince bir yazım sağlıyor. Herhangi bir uç kalınlığı bilgisi yok fakat extra fine (çok ince) olduğu yazınca anlaşılıyor. Gövdesi selüloid ve rastgele kırmızı içinde siyah renklere sahip. Zebralar gibi her bir kalem birbirinden farklı bir imzaya sahip diyebiliriz. Özel kalemleri sevenler için iyi bir özellik olabilir. Tutma kısmında kabartmalar mevcut bu sayede yazarken elinizden kaymıyor.

Ritter Dolma kalemin ucu

Yazım sırasında herhangi bir atlama yapmadı ve pürüzsüz yazıyordu. Kalemin kapağı altın renkli klips ve halkalar içeriyor. Klips Parker kalemler düşünülerek taklit edilmiş, ok şeklinde.kapak kısmı geçmeli ve kapatılınca bir tık sesi duyuluyor.



 Kalemin mürekkebi çekmesi küçük bir tüp vasıtasıyla vakumlanarak gerçekleşiyor. Haznenin yüzde 80 kısmını bu şekilde doldurmak mümkün fakat hazne zaten küçük. Bir de çok kullanılmadığında çok çabuk kuruyabiliyor. Günlük yazım için kullanılabilir fakat kullanılmayacaksa mutlaka içerisindeki mürekkep çıkarılmalı ve daha sonrasında su ile temizlenmeli.


İyi Özellikler:

-          Ucuz ve uygun fiyatlı
-          Selüloid gövde kullanışlı ve size özel  
-          Uç performansı ucuz kalemlere göre güzel, herhangi bir problem yaratmıyor

Kötü Özellikler:

-          Uzun süreli kullanımda pompa kısmındaki plastik yırtılabilir
-          Mürekkep haznesi küçük, kuruma yapmaya müsait
-          Bulmanız tesadüfen mümkün, eski kırtasiyelerde olabilir

Değerlendirme:

Kategori: Başlangıç
Kalite: 6/10
Görünüm: 7/10
Yazma: 7/10
Ergonomi: 6/10
Fiyat/performans: 9/10

2 yorum: