30 Ocak 2015 Cuma

KESKİN HATIRA DEFTERİ



KESKİN HATIRA DEFTERİ




Merhaba,
Size bu yazımda benim çok sevdiğim bir defteri tanıtmaya çalışacağım. Keskin markasının hatıra defteri olarak geçiyor. Boyutu sıradan defterler gibi alışılmış boyutta ve şekilde değil, kare şeklinde olup ölçüleri 15*15 cm’dir. kapağındaki resim ilk gördüğümden beri içimi rahatlatan bir özelliğe sahip, insanı yazmaya teşvik ediyor. Sayfaların yanındaki sarı noktalı kısımlar ayrı bir hava katmış.




Defterin kullanım durumuna gelirsek aslında anılarınızı yazmak için hoş ve uygun olduğunu görüyoruz. Kapağında bulunan mürekkep ve tüy kalemden ilhamla, insan bu deftere ıslak mürekkeple yazma ihtiyacı duyuyor fakat yazılar arka taraftan gözüküyor. Kurşun kalemle yazılmaya daha uygun fakat kapak bile mürekkeple yazılmasını istiyor gibi. Sayfa kalitesi biraz daha artırılabilirdi. Son olarak arka tarafa cep koyulabilirdi ama zaten anılar düzeltilmeden o an içimizden nasıl geçiyorsa öyle yazılmalı, o yüzden not almaya gerek yok, not cebi olmaması mazur görülebilir.

28 Ocak 2015 Çarşamba

FABER CASTELL DEFTER

FABER CASTELL DEFTER 





Merhaba,
Bu yazımda size yaygın satış alanı olan Faber Castell marka defterleri tanıtmaya çalışacağım. Bu defterleri almamdaki sebep kapak tasarımlarını beğenmiş olmam. Sert, kalın kapağa sahip bu defterler, görünüşleriyle de dikkat çekiyorlar. Kullanım durumuna gelirsek benim defterlerde öncelikle baktığım arkada bulunan not koyulabilecek bir cep, Faber’in bu serideki defterlerinde bu cep bulunmuyor. 




Kağıt kalitesine değinecek olursak, sayfalar beklediğim kadar kaliteli değil. Akıcı bir mürekkep kullanıyorsanız, sayfanın arka tarafını kullanamayabilirsiniz. Kurşun kalemle yazıldığında bir problem oluşturacağını düşünmüyorum. 

25 Ocak 2015 Pazar

SENATOR VINTAGE LUXURY W.GERMAN



SENATOR VINTAGE LUXURY W.GERMAN




Merhaba,
Bu hafta size eski zamanlardan kalmış bir kalem olan Senator markasının Vintage Luxury modelini tanıtmaya çalışacağım. Şu an üretilmeyen bir kalem fakat evinizde bir köşede bulunabilecek eski bir kalem veya eski kırtasiyelerin bir köşesinde rastlayabileceğiniz bir kalem. Bu yazıyı yazmamdaki amaç değerinin iyi bilinmesi ve ona göre bu kalemi dikkatlice kullanmanızı istemem. Bende iki adet Senator Vintage Luxury mevcut, birincisi babamın gençlik yıllarından kalma kartuşlu, ucunda sadece Senator yazıyor. Babamın gençliğini düşünürsek en iyi ihtimal 70 lerden kalma bir kalem. İkincisi eski kırtasiyeleri dolaşırken gözüme çarptı ve hiç düşünmeden aldım. Eski kırtasiyeden aldığım hiç yıpranmamıştı ve modern kartuşa sahipti. Bu nedenlerden dolayı yeni olduğunu düşündüm, eski bir kalemimin yeni versiyonu aldığımı düşündüm, ta ki eve gidip ucundaki yazıyı görene kadar. Ucunda benim kalemimden farklı olarak Senator yazısı yoktu, daha yeni gözüküyor fakat değildi. Ucunda iridyum point ve hemen altında W-Germany yazıyor, yani en iyi ihtimal 1990’lı yıldan kalmaydı. Bu kadar eski zamanlı ve yıpranmamış bir kalemi aldığım için çok daha mutlu oldum. Batı Almanya zamanından kalmış bir çok kalemi eski kırtasiyelerden bulmanız mümkün, bu yüzden gezerken daha dikkatli olunmalı.


20 Ocak 2015 Salı

PLATİNUM MİX FREE SİKLAMEN PEMBE MÜREKKEP



PLATİNUM MİX FREE SİKLAMEN PEMBE MÜREKKEP



Merhaba,

Bu yazımda size Platinum marka karıştırılabilir mürekkebi tanıtmaya çalışacağım. Daha önce bloglarda yazılmamış bir konu daha buldum. Öncelikle Platinum’un çok güzel bir fikri hayata geçirmiş olduğunu söylemek istiyorum. 9 adet mürekkep üretmiş olup bunları kendi isteğinize göre karıştırıp kendi renginizi elde edebileceğiniz şekilde üretmiş, böylelikle 9 mürekkebi birbirleriyle karıştırarak 9*9=81 farklı renk seçeneğine ulaşabiliyorsunuz. Marka bunun için öncelikle karıştırıcı set bile üretmiş (resim1ve2). Gerçi evde kendi imkânlarınızla da karıştırabilirsiniz ( şırınga ve boş şişe ile ). Firma bununla sınırlı kalmayıp bir de size oluşturabileceğiniz renklerin skalasını da hazırlamış (resim3).

17 Ocak 2015 Cumartesi

LAMY AL-STAR



LAMY AL-STAR




Lamy markası en yaygın bulunan kalemlerden biri, hediye olarak da çok uygun ve aldığınız kişiyi mutsuz etmeyecek bir kalem. Bu kalemin çok yaygın olmasından dolayı önyargılarım vardı, dolmakalemden anlamayanlarında kullandığını bildiğim için çok özelliği olabileceğini düşünmüyordum, ta ki ev arkadaşım Lamy’nin vista şeffaf renkli M V60 alana kadar. İlk kullandığımda ele uygunluğu ve çok rahat yazması ile dikkat çekiyor. Kullanma sonucunda hiçbir yazma problemiyle karşılaşılmaması da ayrıca güzel. Ucu hakkında çok sert diyemeyiz, yumuşak da değil gayet uygun bir sertlikte. 

15 Ocak 2015 Perşembe

Scrikss Peak


Scrikss Peak



Çok yaygın bulunan ve ucuz bir kalem, ucunu Platinum Plaisirden alıyor. Diğer kısımları plastik ve malzeme kalitesi son derecede düşük. Kalemin kapağı narin, çok kolay kırılıyor, mürekkebin kuruması çok olası. Günlük işlerinizde çok sık kullanmazsanız bir köşede mürekkebin kuruması sonucu ile karşılaşacaksınız. Kalem o kadar hafif ki kalem tuttuğunuzu fark edemiyorsunuz. Fiyatı 8-12 tl arası değişmektedir.
Arkasındaki kartuşu çıkarıp tam anlamıyla mürekkep doldurabiliyorsunuz, bu işlemin sonucunda 300 tl’lik Twisbi’den neyi eksik dedirtebilir :) sızdırma olacağından şüphelenmiştim fakat şimdiye kadar bir şey olmadı.

7 Ocak 2015 Çarşamba

KESKİN DEFTER L’ANCIENNE İSTANBUL SERİSİ

KESKİN DEFTER  L’ANCIENNE İSTANBUL SERİSİ


Merhaba,

Bu yazımda size keskin firmasının L’ancienne İstanbul serisini tanıtacağım. Öncelikle bu defterlerin kapağı oldukça dikkatimi çekti ve bu yüzden aldım. Fiyatı çok uygun 2.40 tl’ye office1store’dan aldım. A5 boyutunda ve kareli, çizgili ve çizgisiz seçenekleri mevcut. Kapak yeterince kalın değil ama tasarımı çok hoş. Kâğıt beyaz renkte olup kalitesi orta düzeyde, mürekkebi güzel emiyor. Arka kısmına yazmak isterseniz pek bir problem oluşturmuyor, çok akıcı bir mürekkep kullanıyorsanız problem oluşturabilir. Defterin boyutu 12*17 olup 48 yapraklı. Çantanızda not almak için çok uygun, tel zımbalı kullanışlı bir defter.

5 Ocak 2015 Pazartesi

PİCADOR DOLMA KALEM MÜREKKEBİ ROYAL MAVİ

PİCADOR DOLMA KALEM MÜREKKEBİ ROYAL MAVİ


Merhaba,

Bugünkü yazımda pek hakkında yazılmamış, herhangi bir değerlendirmede bulunulmamış Picador marka mürekkebin royal mavi rengini size tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle bu kadar yaygın bulunabilen (mahallenizdeki kırtasiyede) bir mürekkebin incelenmesini daha önce yapılmaması beni hayrete düşürdü. 5 tl gibi çok uygun bir fiyata da bulabilirsiniz. Kullanımına gelirsek, kullandığım zaman kalemin içerisinde hep akıcılığını korudu ve herhangi bir tıkanmaya sebebiyet vermedi. Tesadüfen bu mürekkepte bir şey farkettim, odamda yazı için kullandığımda bu mürekkebin cidden mavi olduğundan şüphe ettim, markanın mor renkte mürekkebi vardı da yanlışlıkla karışmış mıydı? Çünkü maviden çok J.Herbin violette Pensee’ye çok daha fazla benziyordu. Daha sonra mürekkebin ışığa göre değiştiğini, beyaz ışık altında asıl rengi olan mavi, sarı ışık altında menekşe moru olduğunu gördüm. Biraz ışıkla da alakalı olarak bazen soluk gözüküyor ama genel itibariyle iyi bir mürekkep. Suya dayanıklılığı çok kötü en ufak ıslanmada hemen dağılıyor ve yazıların okunmasına imkan yok.  Kutusunun üzerinde yıkanabilir olduğu yazıyor, kumaşa sürüp çıkıp çıkmadığına bakmadım fakat suya çok dayanıksız olması bunu kanıtlar nitelikte. Renginin değişmesi ve akıcılığıyla günlük olarak çok kullandığım bir mürekkep.

1 Ocak 2015 Perşembe

Parker 45 Flighter Dolma Kalem

Parker 45 Flighter Dolma kalem


Merhaba,

Bu yazımda Parker markasının eski bir serisi ile karşınızdayım. Elimdeki kalem Parker 45 Flighter ve dönemine göre çok iyi nitelikte bir kalem. Günümüzde piyasada sadece yabancı sitelerde olduğunu fark ettim fiyatı yaklaşık $30- £27.50 civarında. Gövde malzemesi ve kapağı metalik gri renkte krom kaplı. Araştırmama göre bu kalem 60‘larda üretilmeye başlanmış olmalı. Ucu extra fine (ef) ölçüsünde, çok ince ve zarif yazım şekline sahip, mürekkep çeken damağı ucun başlangıcına kadar gizlenmiş. Mürekkep haznesi eski sistem, pompası vakum prensibi ile mürekkebi çekiyor. Mürekkep çekmeden önce ılık suyla pompa içerisini temizlemenizi öneririm, daha sonrasında mürekkep çekerken pompa kısmına bastırmadan önce uç kısmının mürekkep haznesine girdiğinden emin olun, eğer bir problem yoksa köpükler çıkacağını göreceksiniz. Köpük çıkması pompa sisteminde kaçak olmadığının göstergesidir, mürekkep çekerken de  pompadan elinizi yavaşça çekin ve tam dolması için yaklaşık 10 saniye bekleyin, bu bekleme sonrasında kaleminizi daha uzun süre kullandığınızı göreceksiniz. Bazı kullanıcılar dolum sırasında çok beklemedikleri için vakumlu sistemin az mürekkep çektiğini söylerler fakat doğru dolum sonucunda diğer pompalara nazaran daha fazla haznesi olduğunu göreceksiniz. Elimdeki kalem çok eski bir zamandan kaldığı için arada yazarken tıkanma yaşadım fakat bunun sebebi içi tam boşaltılmadan uzun süre bırakılmış, kullandıkça yazılarda atlama sorunu azaldı.