10 Ağustos 2016 Çarşamba

AKKERMAN 28 HOFKWARTIER GROEN MÜREKKEP

AKKERMAN 28 HOFKWARTIER GROEN MÜREKKEP

Akkerman 28 Hofkwartier Groen

Merhaba bu yazımda Hollanda markası olan Akkerman markasının yeşil mürekkebini inceleyeceğim. P.W Akkerman 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir Hollanda markası. Mürekkeplerini isimlendirirken renklerle birlikte yerleşim isimlerini kullanmış. Merak edip Hofkwartier den haag şehrine baktım fakat çok fazla yeşillik göremedim. İlerde markalaşacak mürekkeplerimiz olursa Abant Yeşili, Amasra Mavisi gibi  isimler kullanabilir.

Akkerman Yeşil Mürekkep

Akkerman mürekkeplerinin öncelikle öne çıkan özelliği kullanışlı şişelerinin bulunması. Şişeler 2 kısımdan oluşuyor bu iki kısım arasında bir top ayırıyor. Bu özellik şişenin dibinde kalan mürekkebin kaleme daha rahat çekilebilmesi için tasarlanmış. Şişeyi ters çevirip geri düzelttiğinizde alt kısımda kalan mürekkep boyun şeklinde olan kısma geçiyor.


Akkerman Mürekkep Şişesi

Mürekkebi Scrikss 85 Dolma kalemimle kullandım. Çok akıcı bir mürekkep hiç sorun yaşatmadı. Renk olarak çok canlı bir renk, canınız sıkıldığında çizim yapmak için ideal. Mürekkebin tek sorunu suya karşı hiç dayanıklı olmaması, denediğim mürekkepler içerisinde suya en dayanıksız olan mürekkep diyebilirim.

Suya Dayanıklılığı

Akkerman mürekkepler ülkemizde satışta yok fakat bu almanıza engel değil. Firma shipping ücretini hesaplayarak size nasıl gönderim yapabileceğini açıklamış. Aslında mürekkeplerin satış fiyatı 13 euro civarında. 1 ile 5 şişe mürekkep aralığında Avrupa Dışı gönderim ücreti 20 Euro. Yani 1 şişe mürekkep aldığınızda şişe başı masrafınız 33 euro, 5 şişe alırsanız 1 şişe 17 Euro’ya geliyor. Sipariş etmek isterseniz tıklayınız. Bana sorarsanız Hollanda’ya giderseniz 1 şişe almanız mantıklı olacaktır, 5 şişe yıllar boyunca bitmez, en azından ben bitiremem. Şişelerin büyüsüne kapılıp kendinizi kaptırmayın derim. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.

Değerlendirme:
Kategori: Günlük kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 1/5
Renk Kalitesi: 4/5
Kuruma Süresi: 3/5
Fiyat/Performans: 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder