30 Ağustos 2016 Salı

J. HERBIN GRIS NUAGE FOUNTAIN INK/ J. HERBİN GRİ BULUT MÜREKKEP

J. HERBIN GRIS NUAGE FOUNTAIN INK/ J. HERBİN GRİ BULUT MÜREKKEP

J. Herbin Gris Nuage


Merhaba size bugün J. Herbin markasının gri renkli olan Gris Nuage (Gri bulut) mürekkebi tanıtmaya çalışacağım. J. Herbin Gris Nuage mürekkebi kullandığınızda yazdıklarınızın kurşun kalemle yazıldığı düşünülebilir, HB yumuşaklığındaki kurşun kalem rengine yakın bir rengi var ama gözü yormamasıyla kurşun kalemlerden ayrı olduğunu düşünüyorum. Mürekkebi bana denemem için veren arkadaşım Çağrı’ya buradan tekrar teşekkür ediyorum.

 J. Herbin mürekkepler dolma kalemlerle kullanıldığı gibi divit kalemlerle de kullanılabiliyor. Bu yazımda 2 farklı divit kalemiyle yazmayı tercih ettim. Divit kalemler günlük yazıma daha uygun, temizlenmesi çok daha rahat. Bu nedenle son zamanlarda divit uçlarını değiştirerek kullanıyorum. J. Herbin mürekkep şişeleri divit kalemler için özel dizayn edilmiş, divit kaleminizi koyabileceğiniz bir çukurluk bulunuyor.

J. Herbin Divitle Yazım

J.Herbin Gris Nuage çok akışkan bir mürekkep bu nedenle dolma kalemde rahatlıkla kullanılabiliyor fakat diğer kaligrafi mürekkeplerini dolma kalemlerde kesinlikle kullanmayın. Kaligrafi mürekkepleri yoğun bir bileşime sahip olduklarından dolma kalem damaklarını belirli bir zaman sonra tıkıyor ve zarar veriyor.


J. Herbin Gri Mürekkep

J. Herbin Gris nuage suya dayanıklılığı ile beni şaşırttı, yazı su altında dağılmıyor, gayet rahat okunabiliyor. Kuruma süresi orta karar bir mürekkep. Kulanıldığı kağıda göre bazen çok fazla dağılabiliyor, kalın uçlu kalemler ile fotokopi kağıdında bir hayli dağıldı.  Divit kalemlerle ve dolma kalemlerle birlikte kullanılmasıyla gayet kullanışlı bir mürekkep. Gri rengini seviyorsanız tercih edebilirsiniz. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

J. Herbin Mürekkep Su dayanıklılığı

Değerlendirme:
Kategori: Günlük kullanım
Mürekkep Akıcılığı: 4/5
Suya Dayanıklılığı: 4/5
Renk Kalitesi: 4/5
Kuruma Süresi: 2/5
Fiyat/Performans: 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder