3 Ağustos 2016 Çarşamba

LEEZ KALİGRAFİ SETİ

LEEZ KALİGRAFİ SETİ 


Leez Kaligrafi Seti


Merhaba bu yazımda Leez markasının kaligrafi setini tanıtmaya çalışacağım. Son derecede ucuz olan bu kaligrafi seti uygun uç kalınlığınızı bulmanız için ideal bir set.

Rhodia Defter Üzerinde Deneme


Leez kalem setinden çok bir şey beklemeyin sonuçta 10 tl’lik bir set, malzeme kalitesi çok düşük bir plastik. Hatta öyle ki ufak bir sıkmanız halinde hemen gövdesi çatlıyor, kırılıyor. Bu nedenle dikkatli olmak gerek. Uçları teneke ve çıkarılabiliyor, damak kısmı ayrıca çıkarılmıyor bu sebeple temizlemesi biraz zor. Set içerisinde 5 farklı uç seçeneği, 2 adet mürekkep kartuşu ve eski tip pompa bulunmakta, bu fiyata çok güzel bir set, içinde yok yok.


Krem Renkli Sayfa Üzerinde Deneme

Sette bulunan uç kalınlıkları 0.85-1.1-1.35-1.60-1.85. Yazım için bana en uygunu Scrikss kaligrafi setinde olduğu gibi 1.1, sizin için en uygun uç kalınlığına kendiniz deneyerek karar vermeniz daha doğru olur.

Leez Kaligarfi Setinin İçeriği




Eski kırtasiyelerin tozlu raflarında oluyor genellikle, bir de Ankara’da Kocatepe Beğendik mağazasının üst kısmında var ama ben buradan alışveriş yapmayı sevmiyorum genelde fahiş fiyatlardan satış yapıyorlar. Bloglarda kalemlerin fiyat aralığının verilmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü piyasada bilinmeyen markaların ederinin çok üstünde satıldığına şahit olabiliyorum.
Bu seti aldığınızda sanki kullan at kalem aldığınızı varsayıyormuş gibi alın keza ömrünün o kadar olacağı kanısındayım. Daha uzun ömürlü kaligrafi seti arıyorsanız Osmiroid kaligrafi seti veya Scrikss kaligrafi seti alınabilir. Leez kaligrafi setinin kapağı Kalemi tam izole etmiyor, bu nedenle uzun süre kullanmadığınızda mürekkep kuruyor.

İyi özellikleri:
-          Çok sayıda uç seçeneğine sahip
-          Çok ucuz bir şekilde size uygun dolma kalem ucu boyutunu belirlemenize yardımcı oluyor

Kötü özellikleri:                                                              
-          Çok dayanıksız bir plastikten üretilmiş, her an kırılabilir
-          Kullanacağınız mürekepler çok akışkan olmalı yoksa yazarken atlama yapabiliyor
-          Uzun süre beklerseniz muhtemelen yazmayacaktır uzun süre aslında kısa bir süre 2-3 gün


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder